En forskningsbaserad modell för undervisning i matematik

Admera är utbildningsföretaget som stärker matematikkunskaperna i Sveriges grundskolor
genom att erbjuda böcker och utbildningar i det framgångsrika konceptet SingaporeMath.


 

BEHOV

Att jobba som lärare innebär att tiden inte alltid finns för att själv kunna fylla på med kunskap och inspiration. Admera erbjuder Sveriges grundskollärare en uppskattad grundutbildning i Sinaporemodellen ett par gånger om året runt om i Sverige. Men hur skulle de kunna hjälpa ännu fler lärare i hela landet att jobba med den framgångsrika modellen i sitt eget klassrum?

LÖSNING

Att erbjuda en onlinekurs, precis så pedagogisk, lustfylld och matnyttig som den fysiska kursen var lösningen. Genom att filma korta föreläsningar med hjälp av Lightboard tekniken kunde kursledaren ge känslan av kontakt med deltagaren och samtidigt visa tydliga exempel, som vid en whiteboard. I andra filmer lät vi en powerpoint-presentation ligga som grund, tillsammans med ett välskrivet manus och en berättande röst förstärkt med tydliga animationer.
Nu kan Admeras kunder enkelt välja mellan att gå den fysiska eller den digitala kursen. Onlinekursen köps in av skolor där lärarna tillsammans jobbar med materialet och utbyter givande erfarenheter.

SÅ HÄR SÄGER ADMERA EDUCATION SJÄLVA

”Med hjälp av Greatcourse har vi skapat en onlinekurs där vi lär ut grunderna i Singaporemodellen. Onlinekursen har hjälpt oss att nå matematiklärare i hela landet och vi kan på så sätt sprida kunskap till dem som inte har möjlighet att komma på våra fysiska utbildningar. Kursen har på kort tid fått stor spridning och positiv respons från deltagarna. De lyfter fram fördelarna med att kunna gå kursen när det passar dem och de gillar att innehållet är varierat med många filmer som inspirerar, övningar och praktiska tips som de kan använda direkt i klassrummet. Genom onlinekursen ger vi fler lärare kunskap som i förlängningen leder till att ännu fler eleverna förstår och lär sig matematikens grunder på djupet.”

Pia Agardh, Admera Education

 

‹ Tillbaks till kundcase