Euroflorist – ett blomstrande internationellt företag

Sedan starten 1982 har Euroflorist förmedlat hälsningar med hjälp av blommor. Euroflorist är ett av de ledande företagen av blomsterleveranser på nätet och finns idag representerade i 11 länder i Europa.


 

BEHOV

Som en växande organisation, med kontor i flera europeiska länder letades ett effektivt sätt att få alla nyanställda att snabbt känna sig trygga i sin nya arbetsroll och komma in i kulturen. Dessutom önskade man kunna avlasta de chefer som ansvarar för onboarding processen med en digital onboarding som samlade all viktig information på ett och samma ställe.

 

LÖSNING

Lösningen blev en digital onboardingutbildning på engelska som effektiviserar och säkerställer att alla nyanställda får en liknande upplevelse och ges samma information. Hänsyn har genomgående tagits till Euroflorists grafiska manual och tonalitet för att få nya medarbetare att känna sig välkomna. Uppdraget har också inneburit framtagning av specialanpassade funktioner och smidiga integrationer. Greatcourse har även hjälpt till att producera ett flertal filmer och animationer med focus på kreativitet och tydlighet.

 

SÅ SÄGER EUROFLORIST

”Vi har haft nöjet att jobba med Greatcourse när vi tog fram Euroflorist internationella onbording program. Vi är ett eCom bolag med ca 160 anställda och finns i 11 olika länder. Greatcourse är flexibla, lyhörda och hjälpsamma och har en känsla för att kombinera digitalt lärande med matnyttig information till de anställda. Jag kan varmt rekommendera att jobba med detta snabbfotade team och kommer att använda dem igen när tillfälle ges.” 

Nanna Carlsson CHRO Euroflorist